Met deze tools creëer jij de mooiste krullen!

Zo creëer jij de mooiste krullen!

Niet iedereen is gezegend met een bos mooie krullen. Gelukkig zijn er tal van stylingtools beschikbaar die iedere steile lok in een prachtige krul transformeren. Wij leggen jou uit op welke manier jij de mooiste krullen kunt creëren!

Wil jij graag krullen, maar word je al zenuwachtig wanneer je een krultang ziet? Of heb jij niet het geduld om met een krulset aan het werk te gaan? Er zijn tal van tools die geschikt zijn om mooie krullen of slag in het haar te maken. Lees snel verder en ontdek welke stylingtool het best bij jou past (en welke tools jij nog mist in jouw salon!) en hoe jij deze moet gebruiken.

Bescherm het haar: de basis van haarstyling

Voordat je aan de slag gaat met het krullen van het haar, is het belangrijk om eerst te zorgen dat het haar goed is beschermd tegen de schadelijke hitte. Dit doe je door het gebruik van een heat protector. Zo'n product dient als een schild tegen de intense warmte van stylingapparaten, inclusief die van een krultang.

Maar het biedt meer dan alleen bescherming; het voedt en verzorgt het haar intensief. Om ervoor te zorgen dat de krullen niet alleen prachtig, maar ook gezond ogen, is een heat protector dus een onmisbare stap in je stylingroutine! Zorg ervoor dat je het haar, na het aanbrengen van een hitte beschermend product, volledig droog föhnt. Dit helpt de haarschubben te sluiten, wat ervoor zorgt dat de krullen langer in model blijven en de kans op haarbeschadiging vermindert.

moma-vegan moma-heart
Maria Nila Shaping Heat Spray 250ml
(€ 26,50   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-vegan moma-heart
Kevin Murphy Heated Defense 150ml
(€ 29,50   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Voorbereiding is key: producten voor de mooiste krullen

Het is enorm frustrerend wanneer je een hele tijd bezig bent geweest met het krullen van het haar, en de krullen snel uitzakken of veranderen in een pluizige warboel. Daarom is het essentieel om het haar optimaal voor te bereiden voor langdurige, prachtige krullen. Deze voorbereiding vormt de basis van elke geslaagde krullende coupe.

Na het aanbrengen van een hitte beschermend product breng je een stylingproduct aan wat zorgt voor extra controle en stevigheid, bijvoorbeeld een sterke haarmousse. Deze 'krullen producten' helpen niet alleen bij het vormen van de krullen, maar beschermen het haar ook tegen de hitte van de krultang en zorgen ervoor dat krullen langer in model blijven.

Mocht je merken dat de krullen snel hun vorm verliezen, overweeg dan om een beetje haarlak op elke lok te sprayen voordat je begint met krullen. Zo maximaliseer je de houdbaarheid en schoonheid van het krullende kapsel met de juiste krullen producten.

moma-vegan Relaunch moma-heart
Goldwell Stylesign Bodifying Control Mousse 300ml
15%
(€ 19,76   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
KIS KeraMousse 300ml
16%
(€ 10,89   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Krullen maken met een krultang

De krultang heeft een vaste plek veroverd in de wereld van haarstyling. Of je nu gaat voor een hoofd vol weelderige krullen of casual beachy waves, met een krultang ligt alles binnen handbereik.

Als je gebruikmaakt van een krultang met klem, start dan met krullen aan de onderkant van het haar. Voor krultangen zonder klem is het beter om bovenaan te beginnen. Belangrijk is om ongeveer 2,5cm van de hoofdhuid af te blijven, zodat je je niet verbrandt. Hoe verder je de krul inrolt, hoe strakker deze wordt. Houd de krultang even vast op de plek om de krul goed te vormen. Haal de krultang daarna voorzichtig uit het haar en ga verder met de volgende lok. Doorloop deze stappen door het gehele haar.

moma-heart
ghd Curve Thin Wand
(€ 199,00   incl. btw)
Levertijd 2 - 6 dagen
moma-heart
Babyliss PRO Krultang Titanium Tourmaline 45W zwart 32mm
22%
(€ 49,92   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Max Pro Twist Krultang Zwart 25mm
5%
(€ 75,77   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Krullen maken met een warme luchtborstel

Op zoek naar een manier om prachtige krullen te creëren op een minder schadelijke manier dan met een krultang? De warme luchtborstel is jouw go-to tool! Een warme luchtborstel combineert de zachtheid van een borstel met de kracht van warmte, waardoor het een uitstekende optie is voor wie op een haarvriendelijke manier mooie krullen wil vormen.

Om de perfecte krullen te creëren, start je door het haar in brede secties te verdelen. Wikkel elke sectie voorzichtig om de warme luchtborstel, beginnend bij de haarpunten en draaiend tot aan de haarwortels. Houd de borstel even vast bij de wortels voor een optimaal effect. Laat daarna de lok geleidelijk los van de borstel om de krullen met deze krullen producten te perfectioneren.

moma-heart
Max Pro Ceramic Styling Brush Zwart 32mm
(€ 22,00   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Hot Tools One Step Blow Dry & Volumizer Signature
5%
(€ 66,49   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
Populair moma-heart
Babyliss PRO Warme lucht borstel Blue Lightning PRO 34 mm 700W
33%
(€ 29,91   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Krullen maken met een krulset

Hoewel het misschien een beetje ouderwets lijkt, is een krulset een fantastische keuze voor het creëren van schitterende krullen, golvend haar of extra volume. De warme rollers van een krulset zijn minder heet dan een krultang, wat beter is voor de gezondheid van het haar. Het plaatsen van de rollers vereist wat oefening, maar het resultaat mag er zeker zijn!

Zorg dat je de krulset van tevoren opwarmt. Zodra de rollers de juiste temperatuur hebben bereikt, rol je ze zorgvuldig in het haar. Let op dat je de haarpunten goed meeneemt om ongewenste knikken te voorkomen. Rol de rollers naar binnen en zet ze vast met de bijgeleverde clipjes of klemmen. Een beetje haarlak over de rollers zorgt voor extra stevigheid. Laat ze vervolgens 20 tot 30 minuten afkoelen. Haal de rollers vervolgens voorzichtig uit het haar om de krullen niet te beschadigen.

moma-heart
Krulset 20 rollers zacht fluwelen bekleden
6%
(€ 63,77   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Babyliss PRO Krulset - 12 jumboroller met fluweel Zwart
23%
(€ 64,49   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Krullen maken zonder hitte

Als je liever vermijdt dat het haar beschadigt door hitte, maar toch graag prachtige krullen wilt creëren, probeer dan eens papillotten. Deze tijdloze methode is nog altijd populair voor het creëren van sterke, mooie krullen.

Neem een haarlok, gebruik wat haarlak voor hold en wikkel de lok om een papillot. Buig de papillot vervolgens zodat deze goed op zijn plek blijft zitten. Herhaal dit proces door het hele haar. Voor het beste resultaat laat je de papillotten een nacht in het haar zitten. De volgende dag haal je de papillotten voorzichtig uit het haar en schud je het haar los.

moma-heart
Comair Papilotten paars 21 mm x 17cm Paars 6st
(€ 4,44   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Comair Papilotten oranje 17 mm x 17cm Oranje 6st
(€ 3,53   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Comair Papilotten geel 10mm x 17cm Geel 6st
(€ 3,93   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Krullen maken met een stijltang

Denk je dat een stijltang alleen voor steil haar is? Denk dan nog eens goed na! Een stijltang kan verrassend veelzijdig zijn en is zelfs een fantastisch hulpmiddel om prachtige krullen te creëren. Deze methode vereist wat oefening, maar zodra je de techniek onder de knie hebt, kun je met je stijltang net zulke indrukwekkende krullen maken als met een traditionele krultang.

Voor deze techniek, houd je de stijltang horizontaal en open. Wikkel een haarlok rond de stijltang en plaats het uiteinde van de lok in de tang. Sluit de tang en beweeg deze langzaam naar beneden in een vloeiende beweging. Zodra de haarlok uit de tang glijdt, draai je deze in de gewenste krulrichting om je vinger en laat je het los.

Niet iedereen is even enthousiast over deze techniek. In deze blog lees je waarom het niet altijd verstandig is om krullen te maken met een stijltang.

Gezien op tv moma-heart
CHI Stijltang G2 Limited Edition Frosé
29%
(€ 119,00   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Max Pro Evolution Stijltang Zwart 1 inch
5%
(€ 85,43   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Krullen fixeren

Zorg ervoor dat je pasgestijlde krullen eerst volledig laat afkoelen voordat je ze aanraakt met de vingers of een borstel. Dit helpt de krullen beter te fixeren en voorkomt pluizen of dat de krullen weer uitgekamd worden. Voor extra stevigheid is het aan te raden de krul even vast te zetten met een clip nadat je deze uit de krultang haalt.

Wanneer de krullen volledig afgekoeld zijn, kun je ze met de vingers losmaken voor een nonchalante, rommelige look. Een zachte borstelbeweging geeft daarentegen een gladde, golvende vorm.

Finishing/producten

Nadat de krullen volledig zijn afgekoeld, is het essentieel om ze goed in te sprayen met een finishing spray. Gebruik een curling cream of spray wax voor meer definitie. Textuursprays kunnen het haar extra volume en houvast geven. De droge formule van deze producten brengt extra leven in het haar en zorgt voor subtiele stevigheid, terwijl ze pluis tegengaan en het haar een mooie glans geven. Wees echter voorzichtig met de hoeveelheid die je gebruikt, want te veel product kan ervoor zorgen dat de krullen sneller uitzakken!

moma-vegan moma-heart
SachaJuan Hair Spray Strong Control 200ml
(€ 26,00   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-vegan moma-heart
Schwarzkopf OSiS+ Tipsy Twirl Wave & Curl Enhancing Jelly 300ml
(€ 14,39   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
PRO-prijs? Log in! moma-heart
Elleure Modeler Zeezout Spray  150ml
(€ 15,50   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Veelzijdige krultechnieken voor elke haarstijl en – type

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er ontzettend veel verschillende manieren om het haar te krullen.

De krultang is perfect voor het creëren van volle krullen tot nonchalante beachy waves. Overweeg je een zachtere aanpak? De warme luchtborstel is een uitstekende keuze voor soepele en zachte krullen.

Op zoek naar een methode die minder schadelijk is voor het haar, dan is een krulset een geweldig alternatief. Het kan als traditioneel worden beschouwd, maar het levert prachtige resultaten op zonder het haar bloot te stellen aan intense hitte. Voor diegenen die hitte volledig willen vermijden, zijn papillotten een effectieve, hittevrije manier om mooie krullen te creëren.

Tot slot, verrassend genoeg, kan zelfs een stijltang worden gebruikt om krullen te maken. Dit maakt een stijltang tot een echte multifunctionele tool.

Welke methode je ook kiest, je hebt tal van opties om de perfecte krul te vinden die bij jouw persoonlijke stijl past. Experimenteer en ontdek wat het beste voor jou werkt.

Vergeet niet de juiste producten voor krullend haar te gebruiken voor en na het stylen. Met de juiste combinatie van een kwalitatieve stylingtool en de beste krullen-producten, zorg je ervoor dat het haar er altijd fantastisch uitziet!

Deel deze blog