Veel gestelde vragen over highlights

Veel gestelde vragen over highlights

Met highlights kan je je gezicht shapen en je haar meer definitie geven. Heb je een redelijk egale haarkleur van nature? Vind je je haar daardoor wat saai, maar wil je niet je hele haar kleuren? Wil je graag wat meer definitie toepassen in het haar? Dan zijn highlights uitermate geschikt om jouw haar op te lichten! Highlights geven een frisse, zomerse en verzorgde look aan het haar. Bovendien kunnen highlights dun haar er voller uit laten zien. Dit doe je door gebruik te maken van subtiele nuances en natuurlijke kleurverschillen.

Kiezen voor high- of lowlights?

Je kan kiezen uit warme tinten (lowlights) of koele tinten (highlights), dit hangt af van de wens van de klant. Als professional kan je gemakkelijk inschatten wat het beste bij iemand past door naar de tint van het haar en de ondertoon van de huid te kijken.

Om te controleren wat voor tint jouw huid heeft kan je kijken naar de aders op je pols. Zijn er veel blauwe aders zichtbaar? Dan heb je een koele ondertoon. Zijn er meer groene aders zichtbaar? Dan heb je een warme ondertoon. Zie je zowel blauwe als groene aders? Dan heb je een neutrale ondertoon.

Bijvoorbeeld:

  • Heb je een gelige ondertoon en van nature en warme tint in het haar? Dan passen lowlights (warme bruin en beige tinten) waarschijnlijk het best bij je.

  • Heb je een koele ondertoon en heeft je haar van nature een koele uitstraling? Dan passen highlights (lichte blond tinten) waarschijnlijk het best bij je.

Beschadigt het haar door het te blonderen?

Door het haar regelmatig te blonderen beschadigd het haar helaas wel. Haarschubben zullen open gaan staan en hierdoor verliest je haar veel vocht. Je wil natuurlijk dat je haar glanzend en gehydrateerd blijft! Om je prachtige blonde lokken hiervoor te behoeden is het verstandig om je haar extra goed te verzorgen doormiddel van een intensief voedend masker. Breng deze ongeveer drie keer per week aan. Gebruik tevens een verzorgende en/of hydraterende shampoo en conditioner om het haar optimaal te verzorgen.

Blonderen van het haar is uiteraard niet het beste voor je haar. Maar door het op de juiste manier te verzorgen, zorg je ervoor dat je haar niet verder beschadigd en uitdroogt. Zorg dat je na het wassen van het haar altijd een verzorgende olie of leave-in gebruikt om droge punten te voorkomen.

Beste verzorging voor geblondeerd haar

moma-heart
Fanola No Yellow Shampoo 350ml
50%
(€ 7,33   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Wat is het verschil tussen highlights en babylights?

Babylights zijn heel subtiele highlights die een zomers effect geven, zonder dat je merkt dat je je haar hebt geverfd. Alsof je een dag aan het strand hebt gelegen en daardoor je haar wat is opgelicht door de zon. Babylights geven een natuurlijk en zomers gevoel.

Babylights worden nooit over het hele haar aangebracht, maar alleen op de bovenkant van het hoofd en rond het gezicht. Hier wordt gebruik gemaakt van een soort face framing techniek waarbij er wordt gefocust op de vorm van het gezicht. Highlights worden daarentegen over de gehele lengte van het haar ingezet. Hierbij zal er meer contrast zijn en zul je dus ook meer verschil zien. Het haar krijgt nog steeds een subtiele kleuring, maar biedt net wat extra definitie. Beeld: links babylights, rechts highlights.

Babylights highlights

Wat is het verschil tussen balayage en highlights?

Zie het als de meest nonchalante vorm van highlighten: balayage. Deze Franse techniek stamt uit de jaren zeventig en geeft een mooie, natuurlijke look.

Balayage (spreek uit als: baalaajaazje) is eigenlijk schilderen op het haar, wat met een precies oog en vaste hand goed te doen is. Bij balayage gebruik je geen folie of colorboard, maar alleen blondeermiddel en een kwast. Je pakt willekeurige plukken in het haar en verft ze gedeeltelijk. Dus niet elke streng vanaf de wortel inkleuren, maar soms pas halverwege de bovenkant beginnen. Het effect doet denken aan een subtiele ombré look, maar dan in de vorm van highlights.

Balayage is op het moment helemaal hot en geeft het haar een sexy, natuurlijke look. Denk bij het resultaat aan Gisele Bundchen of Jennifer Aniston. Het is een vorm van highlighten waarbij techniek eigenlijk niet belangrijk is, maar waarbij het draait om goed kijken naar de valling van het haar en kunnen doseren. Het voordeel van deze manier van highlighten is dat je minder snel een uitgroei ziet.

Balayage highlights

Deel deze blog