Deze ‘gezonde’ voeding maakt je stiekem dik

Wil je een paar kilo kwijt? Dan kom je al snel uit op peulvruchten, noten en groene sapjes. Toch zijn sommige gezonde voedingsproducten stiekeme dikmakers, dus better think twice voordat je volledig ‘groen’ gaat.

Druiven
Druiven, en dan met name de pitten ervan, zijn heel gezond, maar bevatten ook veel suikers. Niet teveel eten dus en zeker niet na achten ’s avonds volgens Oprah Winfrey.=

Avocado
Ondanks de gezonde vetten, blijft avocado vol vetten (duh). Matig er dus mee en eet geen hele avocado tijdens de lunch, maar een paar plakjes. Zonde om de rest weg te gooien of het tevergeefs te bewaren? Bij AH hebben ze tegenwoordig handige mini avocado’s.

Gedroogd fruit
Lekker in yoghurt of kwark, maar vaak ook mierzoet. Denk niet dat je hier eindeloos van kunt snoepen en niet dik wordt. Natuurlijk zijn drie gedroogde pruimen beter dan een Magnum Classic, maar don’t overdo it.

‘Verse’ sapjes en fruitsalades
Het ziet er zo aanlokkelijk uit: keurig verpakte sapjes en fruitsalades in het schap van de supermarkt. De sapjes zitten vaak vol suikers en conserveringsmiddelen en de fruitsalades blijven langer houdbaar door een bewerking met soda. Toch niet zo gezond dus.

Hummus
Elke gezonde collega heeft standaard een bakje hummus op tafel staan tijdens de lunch. Truth is dat deze kikkererwtenpasta bomvol calorieën en vet zit. Een dun laagje is prima, maar een besmeurde boterham een beetje té.

Je leest het al: het is een kwestie van je gezonde verstand gebruiken. Als je een beetje wilt afvallen hoef je echt niet een compleet ander eetpatroon aan te meten, maar eet liever wat minder van hetzelfde en vervang je slechte gewoontes door een iets gezondere variant. Wat ook helpt is 6 x per dag een kleine maaltijd eten, in plaats van te overeten tijdens lunch en diner vanwege je hongergevoel.

Wat eet jij om een paar kilo kwijt te raken?
(bron & beeld: Styletoday.nl)

Het bericht Deze ‘gezonde’ voeding maakt je stiekem dik verscheen eerst op Kapko Magazine.

Deel deze blog