Krultang kopen? Hier moet je op letten!

Krultang kopen? Hier moet je op letten!

Droom jij ook van een bos krullen? Met een krultang ligt deze droom binnen handbereik. Maar welke krultang is geschikt voor jouw haartype, en voor welke functies kies je allemaal? In deze blog leggen wij alles uit waar je op moet letten wanneer je een krultang wilt kopen.

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten krultangen. Dit is heel fijn, want zo zit er voor iedereen een geschikte variant tussen, maar een groot aanbod maakt het kiezen ook lastiger. Het kiezen van de juiste krultang hangt af van je persoonlijke voorkeur, haartype en de look die je wilt bereiken. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen stress, wij gaan je hier bij helpen!

Welke soorten krultangen zijn er?

Er zijn verschillende soorten krultangen beschikbaar, elk met hun unieke eigenschappen en voordelen. De meest bekende tangen zijn de krultang met klem, krultang zonder klem en de automatische krultang.

Naast krultangen zijn er nog tal van tools waarmee jij het haar kunt krullen. Welke dat zijn lees je in de blog ‘Met deze tools creëer jij de mooiste krullen!’

Krultang met klem

De krultang met klem is een goede keuze voor zowel beginners als ervaren haarstylisten. Deze klassieker in haarstyling maakt het krullen van het haar een fluitje van een cent.

De krultang met klem is geliefd om zijn gebruiksgemak en precisie. Door zijn ontwerp kun je de haarlokken stevig vastklemmen en gelijkmatig om de staaf wikkelen. Dit zorgt voor een nauwkeurige warmteverdeling en een prachtig, langdurig resultaat.

moma-heart
CHI Onyx Euroshine Curling Iron 32mm
17%
(€ 140,54   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Babyliss PRO Krultang Titanium Tourmaline 45W zwart 32mm
22%
(€ 49,92   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Krultang zonder klem

De krultang zonder klem heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een favoriet onder de stylingtools. Dit type krultang biedt ontzettend veel flexibiliteit en controle, waardoor geen stijl onbereikbaar blijft – van losse beachy waves tot strakke ringlet krullen.

Bij deze variant houd je zelf het haar vast om de tang, wat zorgt voor een meer organische krulvorm zonder de gevreesde knikken die soms ontstaan met traditionele krultangen met klem. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je handen verbranden, want je krijgt er een speciale handschoen bij die de hand beschermt tegen de hitte van de krultang.

moma-heart
Max Pro Miracle 5in1 Krultang zwart
5%
(€ 189,93   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
ghd Classic Wand Curler
(€ 209,00   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Automatische krultang

De automatische krultang is een revolutionaire uitvinding in de wereld van haarstyling, perfect voor iedereen die streeft naar moeiteloze, perfecte krullen met slechts één druk op de knop. Je plaats simpelweg een haarlok in de krultang, en het apparaat doet de rest. Het resultaat: prachtige krullen!

Met een automatische krultang bereik je super makkelijke en salon-waardige look, zonder de complexiteit en tijd die je met een traditionele krultang hebt. Of je nu gaat voor subtiele golven of strakke krullen, met deze tool ligt het allemaal binnen handbereik.

moma-heart
Max Pro Twist Autocurler Zwart 34mm
(€ 149,96   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Ultron Revolvit Keramische Krultang zwart 32mm
17%
(€ 80,76   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Welke krultang past bij mij?

Welke krultang is perfect voor beginners en welke is goed voor professioneel gebruik? Ben je op zoek naar een krultang met een digitaal display, een keramische coating, een model met een extra lang snoer of eentje waarbij je zelf de warmte kunt instellen? Er is voor elk wat wils!

Waar moet je op letten bij het kopen van een krultang?

Bij het kiezen van een krultang zijn er verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden om ervoor te zorgen:

Haartype en textuur: Verschillende haartypes reageren anders op warmte. Als je fijn of (gemakkelijk) beschadigd haar hebt, zoek dan naar een krultang met instelbare temperatuurinstellingen om oververhitting te voorkomen. Voor dikker haar zijn krultangen die hogere temperaturen bereiken geschikter.

Temperatuurinstellingen: Een krultang met verstelbare temperatuurinstellingen geeft je meer controle, waardoor je de warmte kunt aanpassen aan je haartype en de gewenste krullen.

Materiaal: De meest voorkomende materialen zijn keramiek, toermalijn en titanium. Keramische en toermalijn krultangen verdelen de warmte gelijkmatig en produceren negatieve ionen die pluis verminderen. Titanium krultangen zijn lichtgewicht, duurzaam en zeer effectief voor dik en moeilijk te krullen haar.

Grootte en vorm van de staaf: De diameter van de krultang bepaalt de grootte van de krul. Een dunnere staaf is ideaal voor strakke krullen, terwijl een dikkere staaf geschikt is voor grotere, lossere golven. Kegelvormige wands zijn veelzijdig en bieden verschillende soorten krullen afhankelijk van hoe je het haar wikkelt.

Veiligheidskenmerken: Zoek naar kenmerken zoals een automatische uitschakelfunctie, een hittebestendige handschoen en een lang, draaibaar snoer voor veiligheid en gebruiksgemak.

Merk en prijs: Onderzoek merken en lees beoordelingen om de kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding te bepalen. Duurdere modellen bieden vaak betere technologie en duurzaamheid, maar er zijn ook betaalbare opties die goed presteren.

Extra Functies: Sommige krultangen bieden extra functies zoals ionentechnologie of stoomfuncties die beweren het haar gezonder te houden tijdens het stylen.

Door deze punten te overwegen, kun je een weloverwogen beslissing nemen en een krultang kiezen die het beste past bij jouw persoonlijke behoeften.

Hoe vind ik de perfecte krultang?

Met zoveel verschillende krultangen en al die verschillende opties kan het lastig zijn de juiste krultang te vinden. Haibu maakt het makkelijk: met onze handige filterfunctie vind je binnen enkele muisklikken de krultang die perfect aansluit bij jouw behoeften.

De beste krultang van 2022

ELLE heeft de ghd Soft Tong Curler uitgekozen als de beste krultang van 2022! De ghd Soft Tong Curler is een professionele krultang waarmee je fantastische krullen in het haar krijgt. De krultang is voorzien van de Tri-zone technologie. Dit zorgt voor long lasting krullen en laat het haar er gezonder uitzien. De ghd Soft Tong Curler is ideaal voor halflang tot lang haar en is voor alle haartypen geschikt.

Lees meer over waarom Elle de ghd Soft Tong Curler heeft uitgekozen als de beste krultang van 2022, of stop hem direct in je winkelmandje!

moma-heart
ghd Soft Tong Curler
5%
(€ 198,98   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Krultang van Max Pro: de best verkochte krultang van Haibu

Onze best verkochte krultang is de Max Pro Twist Krultang, en dat is ook niet zo gek: deze professionele krultang is al binnen 4 seconden warm en klaar voor gebruik! Bovendien heeft de tang dubbele voltage waardoor je hem ook in het buitenland kunt gebruiken. De krultang wordt geleverd met een hittebestendige handschoen. Zo kun je het haar op een gemakkelijke en veilige manier rond de staaf draaien, ideaal!

moma-heart
Max Pro Twist Krultang Zwart 25mm
5%
(€ 75,77   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Wat is een goede krultang voor fijn haar?

Fijn haar is gevoeliger voor beschadiging door hitte. Bij het kiezen van een goede krultang voor fijn haar is het daarom belangrijk om een model te vinden dat zowel effectief als zacht is voor kwetsbaar haar. Zoek naar een krultang met instelbare warmte-instellingen; fijn haar heeft meestal niet zoveel hitte nodig als dikker haar en kan beschadigd raken bij te hoge temperaturen.

Een keramische of toermalijn coating is ideaal omdat deze materialen helpen om de warmte gelijkmatig te verdelen en statische elektriciteit te verminderen, wat resulteert in soepelere krullen en minder haarschade. Als je fijn haar hebt, kies dan een krultang die deze eigenschappen bezit om effectieve, mooie krullen te creëren zonder het haar te beschadigen.

Voor het mooiste resultaat verzorg je het haar met producten die speciaal geschikt zijn voor fijn haar. Je shopt ze hier!


Krultang kopen doe je natuurlijk bij Haibu!

Bij Haibu vind je jouw favoriete krultang! We hebben een breed assortiment en met de handige filterfunctie heb jij binnen no time de meest geschikte tang gevonden. Bij ieder product hebben wij een uitgebreide beschrijving, zodat jij rustig kunt lezen wat de voordelen zijn. Nieuwsgierig geworden? Neem dan meteen een kijkje tussen onze professionele krultangen!

Deel deze blog