Eerste hulp bij Lockdown: Je eigen pony knippen

Zelf pony knippen

Wanneer je een pony hebt, weet je dat deze regelmatig bijgeknipt moet worden. Er is namelijk niets vervelender dan een pony die voor (of in) je ogen gaat zitten! Maar hoe ga je dit doen, nu alle kapsalons gesloten zijn tijdens deze lockdown? Charelle, werkzaam in ons Haibu Experience Center, legt jou in deze blog stap voor stap uit hoe je dit het beste kunt aanpakken!

Let op! Het gaat in deze blog om het bijwerken van een bestaande pony. Heb je nog geen pony, maar wil je deze wel? Wacht dan tóch nog even tot jouw favoriete salon weer geopend is. Een “nieuwe” pony knippen vraagt namelijk om meer kennis en kunde dan wanneer je een bestaande pony gaat bijwerken.

Stap 1

Zorg ervoor dat het haar droog is en in het model zit zoals jij het doorgaans draagt. Draag jij je scheiding altijd in het midden? Laat deze nu dan ook in het midden zitten.

Stap 2

Gebruik een knipkam met wat bredere tanden om de pony in een driehoekige vorm te kunnen afdelen. De rest van het haar zet je vast met een klem of elastiek, zodat voorkom je dat deze plukken per ongeluk mee geknipt worden!

Wanneer je de driehoek hebt gemaakt, verdeel je de pony vervolgens in drie verschillende secties. Zorg ervoor dat de middelste pluk ongeveer even breed is als je neus en dat de linker en rechter pluk ook even breed zijn.

Stap 3

Gebruik te allen tijde een goede kappersschaar! Deze shop je uiteraard op Haibu.

Begin met het knippen van de middelste pluk haar. Dit is makkelijker, zo kun je de andere twee secties er namelijk op laten aansluiten.

Zorg ervoor dat je het haar niet optilt, weg van je voorhoofd. Hierdoor ga je namelijk automatisch wat korter knippen. Houd de pony dus zo veel mogelijk tegen je voorhoofd aan!

Bepaal de lengte van je pony. Knip niet meteen een groot stuk van het haar, maar begin met een klein stukje. Is dit te weinig? Knip er dan nog een stukje van af.

Tip: Wanneer je de pony inknipt in plaats van recht afknipt, krijg je een speelser effect! Inknippen lukt het beste wanneer je de schaar verticaal houdt.

Stap 4

Werk vanuit het midden verder naar links en rechts. Zorg ervoor dat je het volgende plukje steeds laat aansluiten op het vorige.

Vind je de pony nog iets te lang? Voer deze stappen dan opnieuw uit. Je kunt beter drie keer (of vaker) deze stappen doorlopen, dan dat je in één keer de pony te kort knipt!

Shop direct de producten die jij nodig hebt!

moma-heart
Matador Flexibele Knipkam 2677/7 zwart 17,8cm
15%
(€ 12,10   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Comair Profi Line Knipkam 401 blauw 18cm
(€ 2,92   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

moma-heart
Sibel Klemmen zwart 12st
6%
(€ 2,48   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Comair Metalen afdeelklemmen 90mm 12 stuks
(€ 5,37   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

moma-heart
Kyone 480 College Line knip 5,5 inch Zilver 5,5inch
15%
(€ 56,46   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Jaguar Schaar satin EC plus 6 inch Ergo model 6inch
20%
(€ 44,44   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Dat viel best mee, toch? Laat ons weten hoe het jou is gegaan! Vertel het in de comments of deel jouw zelf geknipte pony op social media met #kapperskorting of tag ons in het bericht!

Deel deze blog