Haibu gaat nóg groener met DHL!

Haibu gaat nóg groener met DHL!

Duurzaamheid is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Bij Haibu vinden we het dan ook belangrijk dat we als webshop rekening houden met onze bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij. Wij lopen hiermee met Haibu voorop in de branche en zijn hier dan ook zeer bewust mee bezig. Eén van de manieren waarop we dit doen, is door DHL te kiezen als vervoerder.

Het verduurzamen van onze vervoerder is een stap in de goede richting voor het verminderen van de impact van onze webshop op het milieu. DHL is een vervoerder die zich actief inzet voor duurzaamheid en is daarom de perfecte keuze om als vervoerder te gebruiken voor Haibu!

Duurzaamheidsprogramma DHL

DHL heeft een uitgebreid duurzaamheidsprogramma, genaamd 'GoGreen'. Dit programma richt zich op het verminderen van de impact van DHL op het milieu door middel van energie-efficiëntie, CO2-reductie, alternatieve brandstoffen en duurzame producten en services.

Een van de belangrijkste initiatieven van DHL op het gebied van duurzaamheid is de introductie van alternatieve brandstoffen in hun wagenpark. DHL is begonnen met het gebruik van elektrische en hybride voertuigen. Deze voertuigen hebben een lagere CO2-uitstoot dan traditionele brandstoffen. Sinds 2021 heeft DHL de grootste elektrische vloot van Nederland. De bestelauto’s die niet elektrisch zijn, rijden steeds vaker op HVO100 diesel. Bovendien werken ze waar nodig met hydrotreated vegetable oil en bezorgen ze vanaf 2023 hun pakketten fossielvrij!

Haibu x duurzaamheid

Haibu doet nog veel meer op het gebied van duurzaamheid. Benieuwd naar wat we doen? Check dan onze duurzaamheidspagina. Vind je duurzaamheid ook zo belangrijk? Ga dan eens voor vegan producten!

 

Deel deze blog