Naar overzicht

Hoe houd ik mijn nagels mooi?

Hoe houd ik mijn nagels mooi?
Janique, 29/01/2020 In Beauty , Producten en merken

Alles over over acryl- en gelnagels!

Life's too short to have boring nails! Maar waar moet je beginnen? Wat zijn de verschillende soorten lak of verlenging? Hoe zorg je het best voor je nagels? In deze blog nemen we je mee in de wereld van (kunst)nagels en leggen we je de keuzes, verschillen en voordelen uit!

Let op: wij adviseren om altijd naar een betrouwbare nagelstyliste te gaan voor het zetten van kunstnagels. Zo ben je zeker van een mooie manicure die lang blijft zitten!
Controleer of jouw nagelstyliste haar diploma’s en certificaten kan tonen en kijk tijdens de behandeling of er goed, steriel gewerkt wordt (met handschoenen aan, op een schone werkplek en bij elke klant een nieuwe vijl). Op die manier kunnen er geen bacteriën van andere klanten worden overgedragen. Ook moet de vijlmachine altijd gereinigd te worden met alcoholspray voordat je nagelstylist begint aan een nieuwe behandeling. Weet je niet zeker of er professioneel gewerkt wordt? Bij twijfel: niet doen! Je nagels zullen je dankbaar zijn.

Wat zijn Acrylnagels?

Voordat we gaan kijken naar de voordelen, moeten we eersten kijken naar wat de verschillende soorten kunstnagels inhouden. We beginnen met acryl!

Acrylnagels worden opgebouwd met een mengsel van acrylvloeistof (liquid monomer) en acrylpoeder. Hierdoor ontstaat een soort van klei die je nagelstyliste op je nagel vormt naar het gewenste resultaat. Zo kun je dus ook je nagels verlengen en een andere vorm geven, met behulp van tips of sjablonen. Er kan gekleurde, glitter, clear of roze acryl gebruikt worden. Meestal wordt er gekozen voor een clear of roze acryl, omdat het makkelijker werkt dan een gekleurde acryl. Bij een vervolgafspraak kan dan alleen de oude kleurlaag gemakkelijk verwijderd worden en kan je weer een nieuw kleurtje kiezen. Je styliste brengt de acryl aan en het vijlt het in model, daarna droogt de acryl aan de lucht. Hierna kan je een gellak kleur kiezen die wordt aangebracht op de acryl.

Hoe vaak je terug moet komen bij je nagelstyliste, verschilt per persoon. De één heeft snel groeiende nagels en moet eens in de twee weken terug, de ander hoeft maar ééns in de zes weken. De meesten klanten gaan eens in de vier weken terug naar hun nagelstyliste voor het opvullen en bijwerken van de nagels.

Voordelen van acrylnagels

 • Acryl is heel sterk. Je nagels zullen dus lang mooi blijven en kunnen wel wat hebben. Doordat het zo sterk is, zijn acrylnagels echter niet heel flexibel. Stoot je je nagels echt flink hard, is er hierdoor een grotere kans dat ze afbreken dan bij gelnagels.
 • Acrylnagels zijn relatief gemakkelijk te verwijderen. Je nagelstyliste gebruikt hierbij een freesmachine om zo de acryl als het ware weg te vijlen. Probeer dit absoluut niet zelf te doen!
 • Ben jij een nagelbijter? Dan kan acryl een manier zijn om te stoppen met bijten.
 • Je eigen nagels zijn minder kwetsbaar en zullen dus makkelijker groeien.

Een nadeel van acrylnagels is dat je eigen nagels zachter en brozer kunnen worden, omdat de natuurlijke nagel geen lucht krijgt. Daarom is het belangrijk dat de nagelriemen altijd goed los gemaakt worden. Daarmee voorkom je ook dat je ingescheurde velletjes naast je nagels krijgt. Deze velletjes ontstaan door een zuurstoftekort van het nagelbed, er wordt dan door de nagel een andere weg gezocht om zuurstof te krijgen.

Wat zijn gelnagels?

Gelnagels lijken veel acrylnagels, maar deze nagels worden opgebouwd met polymeer hars en zijn daardoor flexibeler en zachter dan acrylnagels. Let op dat gelnagels en gellak niet hetzelfde zijn. Gellak is een een sterkere lak, die over het algemeen langer blijft zitten dan gewone nagellak. Bij gelnagels wordt er echt een laag op je eigen nagel gebouwd, waardoor je dus ook kan kiezen voor bijvoorbeeld verlenging. Het aanbrengen van gelnagels gaat in drie stappen:

 1. Je stylist brengt een basislaag aan op je nagel en hardt deze uit onder een UV-lamp. Doordat de hars niet aan de lucht droogt, is er meer tijd om de laag te vormen naar je wensen. Met de gel kan verlenging gecreëerd worden, met tips of sjablonen. De basis van gelnagels is een dikke, stroopachtige substantie.
 2. Na de basislaag kan de kleur worden aangebracht, in 1 of 2 lagen. Ook deze wordt weer onder een UV-lamp uitgehard. Sommige nagelstylisten brengen alleen een basis aan van gel om de nagel te verlengen, steviger en dikker te maken. Vervolgens kan je dan voor de kleur, net zoals met acryl, voor gellak kiezen. Hierdoor is de bovenste laag weer makkelijk te verwijderen en kun je tijdens je vervolgafspraak makkelijk een ander kleurtje kiezen.
 3. Ten slotte wordt een topcoat aangebracht en onder de lamp uitgehard om alle lagen te beschermen.

 

 • Gelnagels kunnen dunner aanvoelen dan acrylnagels. Ze zijn flexibeler en worden vaak als comfortabeler ervaren. Ze zullen bij harde klappen dan ook meebuigen en minder snel afbreken dan acrylnagels
 • Doordat gelnagels dunner zijn, ogen ze ook natuurlijker en minder nep.
 • Bij het zetten van acryl nagels komt een vrij heftige lucht vrij. Bij gelnagels heb je hier geen last van!

Een nadeel van gelnagels is dat er een branderig gevoel kan ontstaan bij het uitharden onder de uv-lamp. Door het licht van de lamp gaan de moleculen in de gel snel rond draaien om zo uit te harden. De hand dient dan direct uit de lamp gehaald te worden en mag pas terug in de lamp zodra het branderige gevoel is verdwenen.

Gelnagels worden eerder afgeraden voor nagelbijters, omdat dit een zachtere en flexibele verlenging/verdikking is van de nagel. Een echte nagelbijter zal dan ook snel de gelnagels eraf hebben. Bij het aftrekken van de gel- of acrylnagels wordt er altijd een beetje van de bovenste nagellaag meegetrokken, zo worden nagels steeds dunner, gevoeliger en poreuzer.

Verschillen tussen acryl- en gelnagels en (gel)nagellak

Gewone nagellak kun je natuurlijk makkelijk zelf verwijderen met nagellakremover. Bij kunstnagels gaat dit iets minder makkelijk: dit kun je het beste bij je nagelstyliste laten doen om ervoor te zorgen dat je je eigen nagels niet beschadigt.

Een goede nagelstyliste kan een prachtige manicure zetten. Hoelang deze meegaat is sterk afhankelijk van de soort manicure , maar ook van de kwaliteit van je eigen nagels. Met gewone nagellak kan je ongeveer een week genieten van mooie nagels, met gelnagels ga je al naar zo'n 3 weken en met acrylnagels zelfs richting de 5 weken! Om ervoor te zorgen dat je nagels in topconditie blijven, is het belangrijk om je handen te hydrateren en schoon te houden.

Do's en don'ts

Ben jij je manicure zat? En wil je de acryl- of gelnagels graag van je natuurlijke nagel verwijderen? Maak dan altijd een afspraak bij je nagelstyliste om dit professioneel te laten doen. Als je dit niet doet, kunnen je natuurlijke nagels behoorlijk beschadigen. Om je acryl- of gelnagels de gehele vier werken mooi te houden, raad de nagelstyliste aan je nagels eens in de zoveel dagen goed te oliën bij de nagelriemen. Je zal merken dat je nagels dan veel mooier blijven.

Zit er lucht onder je acryl of gelnagel? Plak dit dan nooit vast met lijm of andere nagelproducten! Wanneer je dit wel doet, kan er een schimmelnagel ontstaan. Dit is erg vervelend en gemakkelijk te voorkomen. Een schimmelnagel kan ontstaan door lucht onder de kunstnagel, waaronder vuil zich gaat ophopen. Wanneer jij dit dan vastplak zal dit vuil uit kunnen groeien tot een schimmel en in je nagel kunnen trekken.

Manicure of Pedicure benodigdheden kopen

Haibu heeft een breed assortiment producten voor nagelstylisten. Hieronder lichten we een aantal toppers uit!

Acrylnagels

IBD Flex Poeder Crystal Clear - Gebruik het IBD Flex Poeder Crystal Clear voor stevige acrylnagels. Door het extra fijne poeder heb je een professioneel resultaat, zonder scheurtjes en belletjes. De substantie droogt snel en geeft een prachtig resultaat in zeer korte tijd.

Astonishing Acrylic Sample Kit - De Astonishing Arylic Sample Kit is speciaal voor diegene die nieuw is met het merk Astonishing en graag het merk uit wil proberen.

IBD Sjablonen Blauw Freeform blauw - Met de Sjablonen Blauw Freeform van IBD heb je een sjabloon dat geschikt is voor gebruik op ieder type nagel. De sjablonen zijn enorm sterk en blijven goed op hun plek zitten door de zogenaamde vleugels.

Gelnagels

Astonishing 1 Step Brush Builder Glass - dit product is een base, builder en topgel in één. Het product heeft een 100% gelsysteem en is eenvoudig aan te brengen. Uitermate geschikt voor gebruik op natuurlijke nagels als versteviging, of als base voor gellak.

NailPerfect Fiber Gel Dark Nude - Met de Fiber Gel Dark Nude van NailPerfect creëer je gemakkelijk dunne, maar extreem sterke nagels. Dankzij de polyestervezels geeft de Fiber Gel optimale hechting en werkt deze zelfs op problematische nagels.

Astonishing Soak Off Gel Remover - Hoe jammer ook, je manicure moet er natuurlijk uiteindelijk wel weer af. De Astonishing Soak Off Gel Remover is makkelijk in gebruik en weekt UV/LED- gel er in slecht 10 minuten af.

 

 

(Gel)Nagellak

Orly EPIX Out-Take - De Orly Epix is een 2-staps hybride lak. Het draagt als een gel maar is te verwijderen als een nagellak. Deze nagellak droogt binnen 8 minuten met een hoogglans finish. Geen lamp nodig!

IBD JustGel Brandy Wine - De gel is perfect voor een hoogglans kleur, zonder dat deze afbladdert. De gel draagt klassiek en brengt aan als nagellak. Voor een ultieme manicure of pedicure combineer je de bonder, een base coat, een topcoat en een lang draagbare gellak.

Astonishing Gelosophy 102 GUMBALL - Astonishing Gelosophy is een speciaal geformuleerde UV / LED nagellak. Het geeft de nagels niet alleen een prachtige kleur maar ook een stralende glans.

Reacties

Wees de eerste om een reactie te plaatsen

Meld je aan om een reactie te plaatsen. Heb je nog geen account? Registreren is snel en eenvoudig.

Welkom!

Volgens ons systeem gebruik je Chrome Lite op je apparaat. Voor een betere ervaring deze gelieve uit te schakelen. Dit is mogelijk door onderstaande stappen uit te voeren.

 1. Druk op de 3 bolletjes rechtsboven
 2. Druk op instellingen
 3. Scroll naar beneden en druk op Lite-versie
 4. Schakel deze uit
 5. Vernieuw de pagina