Hoe verzorg je krullend haar?

Krullen vragen om een specifieke verzorging en daarnaast is elke krul weer anders, dus is het vaak een zoektocht naar de juiste haarverzorging voor krullend haar. Om de juiste producten te vinden ga je als volgt te werk:

  • Bepaal eerst wat voor type haar je hebt. Dat je krul hebt is duidelijk, maar heb je fijn haar met krul, dik haar met krul, stug, soepel, kort, lang etc. Op basis daarvan filter je al een aantal producten weg. Zo is het niet slim om voor fijn haar met krul een zware olie te kiezen of voor dik of afro haar met krul te kiezen voor een lichtgewicht conditioner. Fijn of dun haar heeft lichte verzorging nodig en dik of stevig haar eerder zware verzorging.
  • Hoe wil je dat je krul valt? Voor een look waarbij je krul heel duidelijk is, kies je een leave-in product zoals krul crème, balsem of olie en laat je het drogen aan de lucht.
  • Voor zachtere krullen of slag ga je voor een verzorgend product zoals krul crème en föhn je het haar met een rondborstel.
  • Pluizige krullen tem je door je haar altijd na te spoelen met koud water en het niet droog te ‘schrobben’ met een handdoek, maar het in de douche al door te kammen terwijl je conditioner in je haar hebt en het daarna in een handdoek of hydrofiele doek te wikkelen.

Welke producten gebruik jij voor krullend haar? Bij Haibu vind je heel veel fijne haarverzorging voor krullend haar met korting!

Het bericht Hoe verzorg je krullend haar? verscheen eerst op Kapko Magazine.

Deel deze blog