Kan je het haar beter nat of droog kammen?

Kan je het haar beter nat of droog kammen?

We kammen (bijna) allemaal ons haar. Tóch doet iedereen het weer op een andere manier. Misschien sta je er helemaal niet bij stil of misschien vraag je jezelf wel af hoe je het haar het beste kunt kammen; nat of droog?

Er wordt vaak gezegd dat je het haar beter niet nat kunt kammen, maar is dit ook echt zo? Wij vertellen het je!

Nat haar kammen

Het hoeft niet slecht te zijn om het haar te kammen wanneer het nat is. Wel is het zo dat nat haar kwetsbaarder is dan droog haar. Dit betekent dat nat haar sneller kan afbreken dan droog haar, waardoor het kammen van nat haar tricky kan zijn.

Tip: Zorg ervoor dat je een conditioner in het haar hebt zitten voordat je nat haar wilt gaan kammen. Een conditioner zorgt ervoor dat het haar makkelijker door te kammen is, zodat dat het minder makkelijk afbreekt.

Tip: Kies voor een grove kam of voor een kam die speciaal ontworpen is om te gebruiken op nat haar.

moma-heart
The Wet Brush Pro Flex Royal Blue
(€ 18,95   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Tangle Teezer Ultimate Styler Millennial Pink
(€ 17,94   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Curve-O Definition Comb Type 1 Pink
(€ 20,57   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
Xelly's favorite moma-heart
Mediceuticals Scalpro Hairbrush
(€ 19,95   incl. btw)
Leverbaar op
24-06-2024
moma-heart
Tangle Teezer Wet Detangling Midnight Black
7%
(€ 14,85   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Krullend haar nat kammen

Heb je krullen? Dan werkt het vaak zelfs beter om het haar te kammen wanneer het nat is. Het haar droog kammen is voor curly girls écht geen pretje. Ten eerste kom je vaak lastig door het haar heen en ten tweede haal je al die mooie curl clumps uit elkaar. Dat is toch zonde! Ook heb je als krullebol vaak wat meer last van klitten in het haar, waardoor je weerstand voelt bij het kammen. Als je dan toch doorkamt zorg je ervoor dat je juist meer schade aan het haar aanricht. Maak het jezelf niet onnodig moeilijk!

Haar met klitten nat kammen

Heb je steil haar en merk je dat je veel last hebt van klitten? Dan kan je het ook beter kammen wanneer het haar nat is en je er conditioner in hebt zitten. Wel is het verstandig om even te checken waarom je zoveel last hebt van klitten in het haar, want meestal heeft steil haar hier niet zo'n last van.

Droog haar kammen

Heb je steil haar zonder al teveel klitten? Dan kan je het haar het beste droog kammen. Nat haar is kwetsbaarder dan droog haar, dus kom je makkelijk door droog haar heen met je kam of borstel? Kam het haar dan droog!

Let er wel op dat je onderaan begint met het kammen van het haar. Als je bovenaan begint, kam je de klitten naar beneden en zorg je ervoor dat het haar één grote warboel wordt.

Dus: Hoe je het haar het beste kunt kammen - nat of droog - ligt aan het type haar!

De beste borstels en kammen voor het haar

Een goede borstel en kam horen tot de standaarduitrusting van iedere kapper. Bij Haibu hebben we een uitgebreid assortiment borstels en kammen van de beste kwaliteit. Voor ieder haartype zit er wel wat bij tussen!

Deel deze blog