Kokosolie: ook een heel goed beautyproduct!

Grote kans dat je er al vaker wat over gehoord of gelezen hebt: kokosolie is helemaal hot in de wereld van de superfoods en inmiddels in elke supermarkt verkrijgbaar. Je gebruikt het ter vervanging van boter op je brood, om in te bakken of te frituren en het is supergezond dankzij de gezonde vetten en anti-oxidanten. Lekker dus, maar wist je dat je dit spul ook heel goed kunt gebruiken als beautyproduct? We geven bij deze wat ideetjes:

Oil pulling
In plaats van je tanden poetsen of vóór het tanden poetsen. Je neemt één eetlepel kokosolie in de mond voor ongeveer 15 tot 20 minuten zonder het door te slikken. Doe dit bij voorkeur aan het begin van de dag, voordat je je tanden poetst. De olie kan helpen om je lichaam te ontgiften, hoofdpijn te genezen en je tanden witter maken. Pas oil pulling bij voorkeur tweemaal per dag toe, maar houdt minimaal één keer per dag aan. Eh ja, je hebt dus wel wat extra tijd nodig.

Nagelriemen zachter maken
Als je je handen vaak wast of je nagelriemen gewoon behoefte hebben aan wat extra verzorging, breng dan twee keer per dag kokosolie aan op je vingers en nagelriemen.

Behandelen van droge punten
Breng een snufje kokosolie aan op de uiteinden van het haar. Droog en beschadigd haar krijgt hierdoor een flinke dosis vocht en verzorging.

Scrubben
Kokosolie is perfect voor DIY body scrubs. Meng het met kristalsuiker en sla lekker aan het scrubben! Hiermee creëer je binnen no time een perfecte zachte huid.

Een loopneus of allergie
Heb je last van zo’n vervelende loopneus of ben je ergens allergisch voor en kun je niet stoppen met niezen? Wrijf dan gewoon een beetje kokosolie in je neusgaten voor een verzachtende werking.

Moisturizing Lippen
Verspreid voor het slapengaan kokosolie over je lippen voor een ultieme hydratatie, die ook nog eens geweldig smaakt gedurende de nacht.

Het verwijderen van make-up
Als je dat laatste beetje mascara niet weg krijgt met een normale make-up remover, gebruik dan een klein beetje kokosolie op een watje. Wrijf het er voorzichtig af en kijk uit dat het niet in je ogen komt.

Voorkom huidirritatie door scheren
Breng kokosolie aan op de benen of bikinilijn voordat je hier gaat scheren. Door dit te doen voorkom je huidirritatie na het scheerproces. Ook is kokosolie perfect te gebruiken voor het schoonmaken van je scheermesje!

Het bericht Kokosolie: ook een heel goed beautyproduct! verscheen eerst op Kapko Magazine.

Deel deze blog