Mooie kapsels voor boven de vijftig

Lang haar boven de vijftig; vaak is het al een issue boven de vijfenveertig. Of je het wel of niet kunt hebben, hangt helemaal af van de dikte en conditie van je haar. Sommige vrouwen zijn nu eenmaal goed bedeeld op haargebied en hebben een prachtige, stevige haardos zoals we bij Zuid-Europese vrouwen vaak zien. In dat geval kan schouderlengte of net iets langer prachtig staan. Echt lang haar à la Demi Moore behoeft de nodige extensions en kan op latere leeftijd al snel onverzorgd staan. Heb je dat typische Hollandse haar (lees: fijn en steil) en merk je dat het dunner wordt? Laat er dan een modelletje bob of lob in knippen en je ervaart het beste van twee werelden: er vrouwelijk uitzien zonder daar veel tijd aan kwijt te zijn. Hoe korter het haar, hoe voller het lijkt. Om je haar te stylen gebruik je een volumeproduct bijvoorbeeld EIMI volume mousse en een föhn, zodat je coupe levendig en volumineus oogt. Een glanzende finish krijg je met een glansspray bijvoorbeeld Lisap Fashion Gloss Spray, die je alleen in de lengtes aanbrengt.

Kort haar kan altijd en staat boven de zestig het meest verzorgd wanneer je het haar uit het gezicht draagt, zoals ook beroemdheden Ellen DeGeneres en Sharon Stone dat doen. Door het omhoog en uit je gezicht te dragen, boots je een liftend effect in het gezicht na. De coupe fixeer je met een stevige haarspray bijvoorbeeld Osis Soft Glam Glossy Hold Spray. Kijk wat kleur betreft goed naar je natuurlijke haarkleur: ben je overal grijs en past dat bij je gezicht? Dan is volledig grijs haar ontzettend mooi, ongeacht of het lang of kort is. Heb je een peper-en-zoutkleur met her en der een pluk grijs, dan is verven uiteraard ook een optie. Blijf altijd dicht bij de haarkleur die je vroeger van nature had. Die past goed bij je huidskleur en ogen. Donker is vaak te hard in het gezicht en met te blond krijg je snel een ‘ik-wil-zo-graag-jong-zijn’ effect. Met blond haar hoef je minder vaak naar de kapper dan met een bruine tint, want grijze haren vallen in blond haar minder snel op. Laat je haar altijd verven door een professionele haarstylist, die meerdere kleuren (highlights en lowlights) gebruikt in het haar voor een levendig effect.

Mooi grijs in een speelse bob Een bob of kort staat mooi uit het gezicht korte coupe in lichtblond zodat grijs niet opvalt perfecte look voor vijftigplus en ook hot bij de twintigers Ellen DeGeneres laat zien hoe kort haar hip en jeugdig is Kleurnuances en textuur maken het verschil De messy bob is prachtig op elke leeftijd Kan je geloven dat Christie Brinkley al 60 is?

Het bericht Mooie kapsels voor boven de vijftig verscheen eerst op Kapko Magazine.

Deel deze blog