Nieuwe lockdown voor kappers

Nieuwe lockdown voor kappers

Het is helaas zover, er is weer sprake van een strengere lockdown. Dit houdt in dat jij als kapper dicht moet, balen! Gelukkig hebben wij bij Haibu allerlei dingen bedacht die jou en jouw salon kunnen helpen, want samen komen we er wel doorheen!

Regel je zaken goed

  • Vraag NOW aan

Heb jij met je kapsalon tenminste 20% omzetverlies door de coronamaatregelen? Dan kun je voor november en december van 2021 gebruikmaken van de NOW5. NOW staat voor de noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud. Je kunt de NOW5 hier aanvragen!

  • Bel klanten af/verplaats afspraken

Geplande afspraken kunnen door de lockdown helaas niet doorgaan. Toch betekent dit niet dat afspraken meteen afgezegd moeten worden, je kunt er namelijk ook voor kiezen om de afspraak naar een later moment te verplaatsen. We moeten de moed er natuurlijk wel een beetje inhouden!

  • Praktische zaken

Naast de sociale kant van de lockdown, is er natuurlijk ook nog de praktische kant. Vergeet niet om ook de praktische zaken te regelen, zoals hoe je nu met je voorraad omgaat. Moet je bijvoorbeeld nog inventariseren?

Tips voor je klanten

  • Informeer met leuke tips

Het is alweer bijna kerst! Informeer je klanten met leuke tips/cadeautjes voor onder de kerstboom die ze bij jouw kapsalon kunnen bestellen, handig!

  • Gebruik uitgroeikits

Ondanks de lockdown blijft het haar van klanten natuurlijk wel gewoon groeien. Dit betekent dat ook de uitgroei weer zichtbaar wordt, zonder dat jij als kapper daarbij kunt helpen. Start met handige uitgroeisetjes zoals bijvoorbeeld de Teinture Single Use kit van Elleure om klanten alsnog op weg te kunnen helpen.

PRO-prijs? Log in! moma-heart
Elleure Single Use
(€ 17,00   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

  • Videoboodschap

Maak een videoboodschap voor je klanten om toch op een persoonlijke manier fijne feestdagen te kunnen wensen. Dat wordt vast gewaardeerd!

Wat kun jij doen tijdens de lockdown?

  • E-learning van Haibu

Haibu biedt E-learning voor de PRO. Wil jij graag betrokken blijven bij jouw vakgebied nu je niet meer in je kapsalon aan het werk kunt? Neem dan eens een kijkje op de E-learning pagina van Haibu.

  • Oefenhoofd

Shop een oefenhoofd bij Kapperkorting.com en ga aan de slag met tutorials.

  • Lees het PRO magazine

Het PRO magazine van Haibu is vorige week op de deurmat gevallen. Ben jij benieuwd naar dit magazine? De online versie vind je hier! Let op: de acties uit dit magazine zijn alleen voor PRO klanten.

Stay safe en op naar een positief 2022!

Shop op Haibu

Op Haibu vind je een breed assortiment aan hair & beauty spullen. Op zoek naar handige kits voor je klanten of heb je nog een leuk cadeau nodig voor onder de kerstboom? Shop dan gauw op Haibu, want voor 23:59 besteld is morgen in huis. Net op tijd voor de feestdagen!

Deel deze blog