Onderzoek inflatie en uiterlijke verzorging

Onderzoek inflatie en uiterlijke verzorging

Heeft de inflatie invloed gehad op de uitgaven van Nederlanders als het gaat om hair- & beautyproducten of het bezoeken van een kapper of schoonheidssalon? Wij deden onderzoek naar het uitgavenpatroon rondom uiterlijke verzorging onder ruim 1.100 Nederlanders en dit zijn de resultaten!

Uitgaven op het gebied van uiterlijke verzorging

Maandelijks besteedt 31% van de Nederlanders tussen de €20,- en €40,- aan uiterlijke verzorging. Daarnaast geeft 24% een iets royaler budget uit van €40,- tot €60,-. Maar dat is nog niet alles; ongeveer één op de tien Nederlanders besteedt zelfs meer dan €100,- per maand om er op hun best uit te zien.

Besparen op je looks

Meer dan de helft (55%) van de ondervraagden heeft het uitgavenpatroon voor uiterlijke verzorging niet aangepast vanwege de inflatie. Toch is er ook een deel dat wel degelijk op de kosten let. Vooral de leeftijdsgroep tussen 25 en 35 jaar geeft aan dat ze proberen om minder uit te geven aan hun uiterlijk. Interessant is dat maar liefst 85% van de respondenten, ondanks de prijsstijgingen, trouw blijft aan hun favoriete hair- en beautyproducten, maar nu wel bewust op zoek gaat naar aanbiedingen en kortingen.

De schaar erin

Voor veel Nederlanders is een bezoek aan de kapper of nagelstylist een moment van ontspanning. Toch geeft 43% van de Nederlanders aan dat ze sinds de inflatie vaker zelf aan de slag zijn gegaan. Ze knippen hun eigen haar of verzorgen hun nagels thuis. Opvallend is dat dit vooral geldt voor mensen tussen de 25 en 30 jaar, terwijl 45-plussers dit minder doen.

Verantwoording onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door middel van een survey, die is ingevuld door ruim 1.100 Nederlanders.

Deel deze blog