Jeukende hoofdhuid, roos en andere hoofdhuidproblemen - ontdek de oplossingen!

Jeukende hoofdhuid, roos en andere hoofdhuidproblemen

Jeukende hoofdhuid, roos, en andere vervelende hoofdhuidproblemen kunnen je dag flink verpesten. Maar geen zorgen! In deze blog gaan we dieper in op de oorzaken van deze irritaties en delen we praktische tips om ze te verlichten en je hoofdhuid gezond te houden.

Of je nu last hebt van roos, een vette hoofdhuid, een droge hoofdhuid, of een gevoelige hoofdhuid, hoofdhuidproblemen kunnen behoorlijk vervelend zijn. Niet alleen kunnen ze ongemak veroorzaken, de gezondheid van de hoofdhuid heeft ook veel invloed op de kwaliteit van het haar. Op lange termijn kunnen hoofdhuidproblemen zelfs zorgen voor haaruitval. Het is dus van groot belang om hoofdhuidproblemen serieus te nemen en te weten hoe je ze kunt herkennen en behandelen.

In deze blog, nemen we je mee door de meest voorkomende hoofdhuidproblemen en geven we je handige tips om je haar en hoofdhuid in topconditie te houden!

De oplossing voor hoofdhuidproblemen

In sommige gevallen is het erg lastig om hoofdhuidproblemen te herkennen. Wij leggen je kort uit hoe je de meest voorkomende hoofdhuidproblemen herkent en wat je er tegen kunt doen.

Roos - Wat is het en hoe kom je ervan af?

Roos is ongetwijfeld één van de bekendste hoofdhuidproblemen. Roos ontstaat doordat de hoofdhuidcellen zich te snel vernieuwen en oude huidschilfers niet goed worden afgevoerd. Dit resulteert in kleine, vettige, wit/gele vlokjes die zich ophopen in de haaraanzet en -lengtes. Naast de schilfers gaat roos vaak gepaard met een rode, geïrriteerde en jeukende hoofdhuid.

Gelukkig is roos niet besmettelijk en goed te behandelen met speciale anti-roos of anti-dandruff shampoos. Meestal duurt het ongeveer drie weken voordat roos volledig verdwijnt.

moma-vegan moma-heart
SachaJuan Scalp Shampoo 250ml
(€ 25,00   incl. btw)
Levertijd 2 - 6 dagen
moma-heart
Nioxin Scalp Recovery Shampoo 200ml
15%
(€ 22,45   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Lisap Keraplant Nature Purifying Lotion 150ml
(€ 15,67   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Droge hoofdhuid - Oorzaken en behandeling

Last van een trekkerige en jeukende hoofdhuid met schilfertjes? Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals leeftijd, hormonale schommelingen, ongezonde voeding, stress, of het gebruik van agressieve haarproducten. Daarom is het belangrijk om haarverzorgingsproducten te kiezen die de hoofdhuid effectief hydrateren en verzachten om dit probleem aan te pakken. De volgende producten zijn speciaal ontwikkeld om een droge hoofdhuid te verzorgen:

moma-heart
KIS Scalp Set
(€ 28,98   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-vegan moma-heart
Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Sensitive Foam Shampoo 250ml
15%
(€ 15,43   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Vette hoofdhuid - Hoe herken je het en wat te doen?

Is het vet haar of een vette hoofdhuid? Vet haar en een vette hoofdhuid zijn lastig van elkaar te onderscheiden. Maar wanneer het haar na het wassen al snel wéér vet is, is de kans groot dat een vette hoofdhuid het probleem is.

Een vette hoofdhuid kan vele oorzaken hebben, zoals hormonale veranderingen, stress erfelijkheid en een ongezond eetpatroon. Maar ook het gebruik van de verkeerde haarproducten kan een vette hoofdhuid veroorzaken.

Het is belangrijk een vette hoofdhuid goed te behandelen. Een vette hoofdhuid kan namelijk zorgen voor verstopte haarzakjes en talgophoping, wat de kans op haaruitval vergroot. En dat is iets wat je natuurlijk wilt voorkomen!

moma-vegan moma-heart
Kerasilk Exfoliating Scalp Pre-wash 250ml
(€ 27,50   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-vegan moma-heart
Fanola Vitamins Pure Balance Puryfing And Balancing Shampoo
15%
(€ 13,73   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Kevin Murphy Scalp.Spa Scrub 180ml
(€ 31,50   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Jeukende Hoofdhuid – Hoe komt het dat de hoofdhuid jeukt?

Je vraagt je natuurlijk af: Hoe komt het dat de hoofdhuid zo jeukt? Een jeukende hoofdhuid kan een tal van oorzaken hebben. Zo kan het een gevolg zijn van agressieve haar- en stylingproducten, te heet wassen, te heet föhnen of erfelijkheid. Maar hoe kom je van die vervelende jeukende hoofdhuid af?

Hoe kom je van een jeukende hoofdhuid af?

Probeer wat minder shampoo te gebruiken, of overweeg om het haar wat minder vaak te wassen – 2 á 3 keer per week is meer dan voldoende! Zet de douche ook een paar graadjes kouder. Het beste was je, je haar met lauwwarm water. Ook het föhnen kun je beter even skippen, maar mocht dit geen optie zijn, zet de föhn dan op de minst warme stand. Door de hoge temperatuur van het water en de haardroger droogt de huid uit, wat resulteert in irritatie en jeuk.

En als je echt specifieke jeuk op je hoofdhuid hebt, overweeg dan een anti-roosshampoo. Die kan wonderen doen om die irritante kriebels te verlichten.

moma-heart
Alfaparf Scalp Relief Calming Micellar Low Shampoo 250ml
(€ 21,60   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-vegan moma-heart
Schwarzkopf BC Bonacure Soothing Shampoo 250ml
54%
(€ 10,41   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Verzorging voor een gevoelige hoofdhuid

Een gevoelige hoofdhuid kan snel last krijgen van jeuk, irritatie en trekkerigheid. Agressieve shampoos, overmatig borstelen of stress kunnen een gevoelige hoofdhuid verergeren. Kies daarom voor milde shampoos en borstel je haar alleen wanneer het droog is, het liefst met een borstel van natuurlijke materialen om irritatie te voorkomen. Een goede haarborstel zorgt er tevens voor dat de doorbloeding van de hoofdhuid wordt gestimuleerd. Dit verbetert de algehele gezondheid van de hoofdhuid!

moma-heart
Seiseta brush large
(€ 5,57   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Hercules Houten Borstel 9044 Donker
30%
(€ 8,17   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
Xelly's favorite moma-heart
Mediceuticals Scalpro Hairbrush
(€ 19,95   incl. btw)
Leverbaar op
24-06-2024

Als je denkt aan een nieuwe haarkleur, zorg er dan voor dat je een product kiest dat speciaal ontworpen is voor een gevoelige hoofdhuid. Dat garandeert dat de hoofdhuid niet geïrriteerd raakt tijdens het kleuren.

Geef de hoofdhuid ook af en toe een fijne massage, gewoon met de vingers of gebruik een speciale borstel eventueel in combinatie met een hoofdhuidscrub. Zo’n massage helpt niet alleen om de bloedcirculatie in de hoofdhuid te bevorderen, wat goed is voor zowel de hoofdhuid als het haar, maar het geeft ook een heerlijk ontspannen gevoel. Dus, neem af en toe wat tijd voor een heerlijke hoofdmassage. Je hoofdhuid zal je er enorm voor waarderen!

moma-vegan Diverse kleuren moma-heart
Schwarzkopf Igora Zero AMM 60ml
60%
(€ 9,92   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
Scherpste prijs moma-heart
Kérastase Fusio Purifying Scrub 250ml

Neem hoofdhuidproblemen serieus!

Hoofdhuidproblemen kunnen een flinke stoorzender zijn in het dagelijks leven en zelfs leiden tot haaruitval. Het is daarom van essentieel belang deze problemen serieus te nemen en passende maatregelen te nemen. Met de juiste kennis en de juiste haarverzorgingsproducten zorg je voor een gezonde hoofdhuid en prachtig haar.

Meer informatie nodig? Aarzel niet om jouw vragen te stellen aan onze klantenservice. Zij hepen je graag verder!

Deel deze blog