Pak je hoed er maar bij want het is Prinsjesdag!

Pak je hoed er maar bij want het is Prinsjesdag!

Het is vandaag de derde dinsdag van september, wat betekent dat het Prinsjesdag is! Officieel gaat deze dag over de troonrede en allerlei andere plechtigheden, maar ondertussen is het stiekem toch wel erg leuk om naar de looks van iedereen te kijken. Op Prinsjesdag komen er namelijk allerlei fantastische kapsels met de meest uiteenlopende hoeden voorbij!

Lees deze blog als je benieuwd bent naar wat de uitkomsten van Prinsjesdag betekenen voor jou als ondernemer!

Amalia voor het eerst bij Prinsjesdag

Amalia was er dit jaar voor het eerst ook bij! De Kroonprinses is dit jaar 18 geworden, wat betekent dat ze zich bij haar ouders mocht voegen op Prinsjesdag.

Natuurlijk kon ook op het hoofd van prinses Amalia een hoedje niet ontbreken. Ze heeft ervoor gekozen om een hoed van moeder Máxima te hergebruiken en we love it! Hoe duurzaam is dat?! Het ontwerp is van Fabienne Delvigne en bevat diamanten sterren.

MBO-studenten vs. Kamerleden

Prinsjesdag van 2022 staat in het teken van de beroepspraktijk. Om deze reden worden het kapsel en de make-up van een aantal politici onder handen genomen door MBO-studenten. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het belang van goed opgeleide vakmensen, want zij zijn natuurlijk onmisbaar in onze samenleving én maatschappij. En wat hebben ze het goed gedaan! We hebben fantastische looks voorbij zien komen!

Wil jij jouw haar of dat van je klant net zo mooi stylen als deze studenten gedaan hebben? Shop dan haarverzorgings en -stylingproducten bij Haibu!

Outfits op Prinsjesdag

Alle ogen zijn op Prinsjesdag gericht op de Koninklijke Familie en de politici. Ze zijn dan ook niet alleen druk met de politiek, maar ook met mode!

We kunnen natuurlijk niet om mode-icoon Koningin Máxima heen. Dit jaar verscheen ze in een grijsblauwe jurk met shawlhalslijn. Deze jurk is ontworpen door de Marrokaans-Nederlandse ontwerper Mohamed Benchellal. Máxima is net als Prinses Amalia voor duurzaamheid gegaan, want de jurk en sjaal zijn gemaakt van een gerecyclede air-mesh/neopreen-stof. De jurk werd gecombineerd met handschoenen, een clutch en natuurlijk een hoed. Allemaal in dezelfde grijsblauwe kleur. Looking like a real queen!

Prinses Amalia hebben we hierboven al even benoemd, maar we hebben het nog niet over haar prachtige jurk gehad. De donkergroene jurk is namelijk van Asos (én hij is nog te koop)! Wij zeggen ren, vlieg en spring om hem ook te pakken te krijgen!

Naast de outfits van Koningin Máxime en Prinses Amalia zijn natuurlijk ook de hoeden van iedereen hét gesprek van de dag. Check de Instagram van de Tweede Kamer en ontdek alle looks!

Glazen Koets in plaats van Gouden Koets

Iedereen heeft wel van de Gouden Koets gehoord, dé koets waarin de koninklijke familie aan kwam rijden voor de renovatie in 2016. Tijdens deze renovatie werd op Prinsjesdag gebruik gemaakt van de Glazen Koets. De Gouden Koets is ondertussen zo’n debat onderwerp geworden, dat besloten is om er niet langer gebruik van te maken. In de tijd van de pandemie werden er auto’s ingezet, maar dit jaar is de Glazen Koets terug van weggeweest! Heb jij de Koninklijke Familie zien zwaaien?

Troonrede in de Koninklijke Schouwburg

Er vindt dit jaar een renovatie plaats in het Binnenhof, waardoor de Ridderzaal niet beschikbaar is voor de gezamenlijke vergadering van de Staten-Generaal. Maar niet getreurd; de Troonrede werd gewoon voorgedragen, maar dan in de Koninklijke Schouwburg. Koning Willem-Alexander heeft, zoals gewoonlijk, weer een behoorlijke Troonrede voorgelezen.

Heb jij gekeken naar wat er allemaal gebeurde, wat er werd gezegd en hoe iedereen eruit zag op Prinsjesdag? We zijn benieuwd naar jullie meningen!

Deel deze blog