PPD-vrije haarkleuringen vind je bij Elleure!

PPD-vrije haarkleuringen vind je bij Elleure!

Oh jee, het haar is geverfd en ineens merk je dat je last krijgt van jeuk, rode bultjes of andere ongemakken. Dit kan niet alleen pijnlijk zijn, maar zorgt er ook nog eens voor dat je bijna niet meer met haarverf kunt werken. Wat nu?

Haarkleuringen met PPD erin kunnen voor een allergische reactie zorgen, maar wisten jullie al dat de haarkleuringen van Elleure PPD-vrij zijn?

Wat is PPD?

P-phenylenediamine is een kleurstof die bekend staat als PPD. Deze kleurstof is in verschillende producten te vinden, waaronder haarverf. PPD trekt door de geopende haarschubben in het haar, waar het samen met waterstofperoxide de gewenste haarkleur vormt. Dankzij PPD blijft de haarkleur langer mooi, maar deze kleurstof kan ook slecht zijn voor de huid. PPD kan namelijk voor een allergische reactie zorgen, wat ernstige gevolgen kan hebben voor zowel de kapper als de klant.

PPD-vrije haarkleuring

Gelukkig heeft Elleure een vervangende kleurstof voor PPD, namelijk Toluene-2,5-Diamine Sulfate (TDS). TDS is veel minder schadelijk dan PDD en geeft minder kans op allergische reacties, waardoor de haarkleuringen van Elleure zonder problemen te gebruiken zijn!

Let wel op: indien je allergisch bent voor PDD, kan het betekenen dat je ook allergisch bent voor alle kleurstoffen. Wij raden dan ook aan om eerst een allergietest te doen.

Elleure

Elleure gelooft in een wereld waarin creativiteit eenvoudig is en waar wordt geluisterd naar ieders wensen. Dankzij de lijnen van Elleure wordt het haar van iedereen weer natuurlijk mooier. De producten die Elleure aanbiedt hebben formules die met zorg zijn samengesteld en niet alleen goed zijn voor het haar, maar ook voor mens, dier en milieu.

Haibu

Shop al jouw favoriete producten van Elleure en meer op Haibu! Bestel je voor 23:59? Dan is je product, indien voorradig, morgen al in huis. Dus zet gauw de PPD-vrije haarkleuringen van Elleure in je winkelmandje en je bent weer helemaal klaar voor de salon!

Deel deze blog