Statisch haar? Niet met de producten van Eleven Australia!

statisch haar

Buiten is het koud en nat, binnen staat de verwarming te loeien. Dat betekent vaak maar één ding: statisch haar! In deze blog leer je hoe je jouw haar weer onder controle kunt krijgen met de producten van Eleven Australia. Lees je mee?

Waarom heb ik in de winter last van statisch haar?

In de winter is statisch haar een veel voorkomend probleem. Maar hoe komt het dat je in de zomer geen last hebt van statisch haar?

Dit komt doordat de luchtvochtigheid in de zomer hoger is. Die hoge luchtvochtigheid zorgt er voor dat er een dun laagje water over het haar wordt gelegd. Doordat water elektriciteit geleidt, zorgt dit dunne laagje er voor dat de elektronen ook weer afgevoerd kunnen worden.

In de winter is de luchtvochtigheid veel lager dan in de zomer. De lucht is hierdoor droger waardoor elektrisch geladen deeltjes aan het haar blijven zitten. Het gevolg? Statisch haar!

Hoe voorkom ik statisch haar?

Eleven Australia heeft dé tip tegen statisch haar. Met deze routine heb jij jouw haar zo weer onder controle!

1. Gebruik een hydraterende shampoo

De lucht is droog, daarom is het aan te raden vocht inbrengende producten te gebruiken. Was het haar met de Eleven Hydrate My Hair Moisture Shampoo. Dit is een rijke, vochtregulerende shampoo die het haar hydrateert en het vochtgehalte van het haar in balans houdt.

2. Kies een voedende conditioner

Verzorg het daarna met de Eleven Hydrate My Hair Moisture Conditioner, een voedende en intensief hydraterende conditioner die het haar beschermt tegen schadelijke externe factoren.

3. Gebruik een leave-in treatment als basis

Gebruik na het wassen een leave-in treatment, zoals het Eleven Miracle Hair Treatment. Dit treatment werkt vochtregulerend, herstelt droog en beschadigd haar en maakt het weer zacht en sterk. Daarnaast gaat het pluis tegen, geeft het volume en wordt het haar beschermd tegen hitte van stylingtools en schadelijke UV-A en UV-B straling. Het Eleven Miracle Hair Treatment is de ultieme basis voor elke stijl en ieder haartype!

4. Een serum voor S.O.S. situaties

Voor dagelijkse hydratatie kies je voor het Eleven Smooth & Shine Anti-Frizz Serum. Dit serum is een echte must-have voor alle haartypes! Gebruik het op zowel nat als droog haar en maak het haar weer zacht en glanzend. Krijg je gedurende de dag last van statisch haar? Breng dan een klein drupje serum aan in het haar en het probleem is opgelost!

5. Extra verzorging

Tijdens de wintermaanden is het belangrijk het haar wat extra te verzorgen. Gebruik daarom regelmatig een haarmasker, zoals het Eleven 3 Minute Rinse Out Repair Treatment. In slechts 3 minuten wordt het haar intensief gevoed. Wil je meer verzorging? Laat het haarmasker dan de hele nacht intrekken en spoel het ’s ochtends uit.

6. Spray away

Een super makkelijke en snelle oplossing om statisch haar tegen te gaan, is door haarlak te gebruiken.

Goed voor jou én het milieu!

Alle producten van Eleven Australia zijn door PETA goedgekeurd, cruelty free, vrij van parabenen en RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) gecertificeerd. Daarnaast bevat het assortiment zowel glutenvrije als vegan producten en zijn alle verpakkingen recyclebaar.

De producten bevatten alleen hoogwaardige en effectieve ingrediënten, zoals gehydrolyseerde tarwe en soya eiwitten, zonnebloem olie, organische argan olie, avocado olie, macadamia olie, aloë vera en shea boter.

Eleven Australia is niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu! Ontdek dit merk nu op Haibu.

Heb jij de ultieme tip tegen statisch haar? Laat het ons weten in de comments of deel jouw tip op één van onze social media kanalen en gebruik #Haibu!

Deel deze blog