Deze 10 tips moet je weten wanneer je jouw haar gaat stijlen!

Er is er bijna geen kapsalon of badkamer meer zonder dit apparaat: de stijltang. Met deze musthave tool creëer je de meest uiteenlopende kapsels, van steil haar tot krullen. De stijltang heeft menig persoon al gered van een bad hair day!

Ondanks dat we de tool bijna allemaal in huis hebben, is het vaak niet helemaal duidelijk hoe je een stijltang moet gebruiken. Wij hebben voor jou de 10 meest belangrijkste tips op een rijtje gezet, zodat jij vanaf nu jouw haar op een verantwoorde en veilige manier kunt stijlen!

Zó gebruik je een stijltang!

1. Investeer in een kwalitatief goede stijltang

Haibu heeft een groot assortiment aan stijltangen, alle stijltangen zijn van een goede kwaliteit en geschikt voor professioneel gebruik.

In eerste instantie lijken alle stijltangen misschien op elkaar, maar er zit wel degelijk verschil tussen al die straighteners! Dit verschil kan zitten in het vermogen, de temperatuur of de breedte van de platen. Ook kun je kiezen voor bijvoorbeeld een stoomstijltang, zoals de L’Oréal Steampod 3.0 of de Babyliss PRO Stoom Stijltang UltraSonic – Cool Mist. Doordat het haar wordt gestijld met de kracht van stoom, is dit een stuk gezonder voor het haar!

moma-heart
L'Oréal Steampod 3.0
5%
(€ 217,87   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Babyliss PRO Stijltang UltraSonic - Cool Mist  Productafbeelding
21%
(€ 99,92   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Op Haibu vind je super snel en eenvoudig de meest geschikte stijltang voor jou. Dit dankzij de handige filterfunctie op onze site! Selecteer op vermogen, temperatuur of breedte van de platen. Wil je een zwarte tang, of kies je voor een opvallend roze kleur? Ben je opzoek naar een stijltang met dual voltage? Hoe meer filters je invult, hoe beter de stijltangen in het resultaat bij jou passen!

2. Gebruik altijd een hittebeschermer!

Waarschijnlijk ken je deze tip al, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Gebruik altijd een hittebeschermer voordat je het haar gaat stijlen met een stijltang (of een andere hitte stylingtool!). De extreme hitte van de stijltang droogt het haar namelijk uit en kan het flink beschadigen. Op Haibu vind je een ruim aanbod in hittebeschermers. Neem snel een kijkje of shop direct één van onze onderstaande favorieten:

moma-heart
Redken Extreme Play Safe 200ml
29%
(€ 25,08   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

3. Zorg dat het haar goed droog is

Gebruik je stijltang nooit, maar dan ook nooit, op nat haar! Wanneer je het haar gaat stijlen wanneer het nog nat is, beschadig je het haar. Het is daarom belangrijk het haar eerst goed te laten drogen. Hoor je een sissend geluid? Dit betekent dat het haar nog nat is. Wacht nog even tot het haar volledig is opgedroogd of gebruik een föhn.

4. Borstel het haar voordat je begint met stijlen

Door het haar van te voren goed door te borstelen, verwijder je klitten en knopen uit het haar. Zo kun je gemakkelijker met de stijltang door het haar. Verdeel het haar tijdens het borstelen gelijk in plukken. Door het haar pluk voor pluk te stijlen, kom je niet te vaak met de stijltang over hetzelfde stuk haar. Zo voorkom je dat je het haar onnodig zult beschadigen!  

5. Stel de stijltang in op de juiste temperatuur

De meeste stijltangen hebben tegenwoordig de mogelijkheid om zelf een temperatuur in te stellen. Dankzij deze mogelijkheid pas je de temperatuur aan op jouw haartype! Zo voorkom je onnodige beschadiging aan het haar. Voor dikker haar kies je een temperatuur tussen de 180 tot 200 graden. Fijn haar stijl je het liefst onder de 180 graden.

6. Gebruik een stylingproduct ná het stijlen

Door ná het stijlen een geschikt stylingproduct in het haar aan te brengen, zorg je ervoor dat je geen last meer hebt van statisch en springerig haar. Gebruik bijvoorbeeld de Goldwell StyleSign Soft Tamer Lotion. Dit is een anti-pluis lotion dat niet alleen statisch en pluis haar onder controle houdt, maar het ook nog eens verzorgd en een prachtige glans geeft. Een favoriet!

Wacht wel met aanbrengen tot het haar volledig is afgekoeld. Zo werkt het product het best!

7. Houd de stijltang niet te lang op één plek

Het is belangrijk dat de stijltang met een vloeiende beweging door het haar wordt gehaald. Wanneer je de tang lang op één plek houdt, bestaat de kans dat je het haar onnodig veel beschadigd. Daarnaast ontstaat er een lelijke knik in het haar. Allemaal dingen die je natuurlijk niet wilt!

8. Verzorg het haar!

Wanneer je veelvuldig gebruik maakt van een stijltang, is het belangrijk om minimaal één keer per week het haar te verzorgen met een goed haarmasker. Op deze manier geef je het haar de kans om te herstellen, maak je het sterker en blijft het haar er gezond uitzien. Onze favorieten zijn:

moma-vegan Origineel moma-heart
Olaplex No. 3 100ml
18%
(€ 24,55   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

9. Stijl het haar niet te vaak!

Hoe vaker je de stijltang gebruikt, hoe slechter dit is voor het haar. Wij raden daarom aan om het haar niet dagelijks te stijlen. Om je coupe lekker fris te houden en wat extra volume te geven bij de haaraanzet, kun je na één of twee dagen een droogshampoo gebruiken. Na gebruik ben je weer ready to go! Kies bijvoorbeeld voor de KIS Pro-Dry Shampoo 200ml, een professionele en betaalbare dry shampoo!

10. Maak de stijltang regelmatig schoon

Het wordt vaak vergeten, maar het is erg belangrijk om de stijltang regelmatig schoon te maken! Haarproducten en stof hechten zich aan de platen van de tang, niet erg fris! Maak de tang dus regelmatig schoon, bijvoorbeeld met behulp van een watje en een beetje warm water en wat alcohol. Wij raden aan om altijd de bijgesloten gebruiksaanwijzing te raadplegen voor de juiste reiniging van de stijltang!

Met deze tips moet het helemaal goed komen met het stijlen van jouw haar, succes!

Deel deze blog