Wel of niet open? Een duivels dilemma voor de kapper

Wel of niet open? Een duivels dilemma voor de kapper

Het ziet er naar uit dat de kapsalons vanaf 2 maart hun deuren weer mogen openen. Goed nieuws, zou je denken. Toch merken we dat veel kappers in een lastig dilemma zitten. In deze blog lees je waarom.

Even wachten

Natuurlijk kun jij niet wachten om weer aan het werk te gaan en jouw klanten te verlossen van hun Corona-coupes! Maar wanneer jouw salon begin maart weer geopend mag worden, loop je het risico dat je in het eerste kwartaal van dit jaar toch nog een goede omzet maakt.

Waarom is dit een probleem? Een goede omzet in het eerste kwartaal zou kunnen betekenen dat jij veel van de tegemoetkomingen moet terugbetalen. Uiteindelijk kan dit er voor zorgen dat je alsnog financiële problemen hebt/gaat krijgen.

Salon direct openen

De hele lockdown is een ingrijpende periode geweest en voor veel salons zou een nog langere sluiting het einde betekenen. Ook zijn er salons die geen recht hebben op tegemoetkomingen. Voor deze gevallen geldt: Hoe eerder open, hoe beter!

Het is kiezen tussen 2 kwaden: Je tegemoetkomingen terugbetalen, of je salon sluiten. In dit geval zullen veel saloneigenaren er voor kiezen toch open te gaan. Hoe het gaat qua terugbetaling van de tegemoetkomingen, is dan van latere zorg.

Dinsdag 23 februari horen alle kappers of zij definitief de deuren weer kunnen openen. Hoe denk jij over de heropening van alle salons? Laat het ons weten in de comments!

Deel deze blog