Wella Professionals TrendVision 2014 Awards uitgereikt

Zondag 21 september vond de Nederlandse finale plaats van Wella Professionals TrendVision 2014 Award tijdens het Wella Portfolio evenement; “Icons of Hairindustry”. Dit jaar dongen 13 getalenteerde kappers mee naar een Bronze, Silver of Gold Award in de categorieën Young Talent en Color. Zij presenteerden hun bijzondere creaties gebaseerd op de Wella Professionals TrendVision trends van 2014.

De jaarlijkse TrendVision Award erkent de nieuwe generatie, getalenteerde haarstylisten en het meesterlijke kleurwerk in de branche door een spectaculair podium te bieden voor creativiteit en talent in de categorieën Young Talent en Color.

Alle nationale Gold winnaars mogen hun creatieve reis voortzetten en deelne­men aan een wereldwijde competitie: de International TrendVision Award 2014 die dit jaar in november in Monaco plaatsvindt. In totaal zijn er zes awards uitgereikt, verdeeld over twee categorieën: Color (Bronze, Silver, Gold) en Young Talent (Bronze, Silver, Gold).

Het resultaat werd getoond in een indrukwekkende, veelzijdige show waarin de laatste mode- en kleurtrends zich vertaalden naar de meest uiteenlopende haarcreaties. De finalisten zijn beoordeeld op creativiteit, kleurgebruik, ambacht en draagbaarheid. De creaties van Ilona Bruggink-Pouw (Color) en Danny van Tuijl (Young Talent) maakten de meeste indruk bij de jury en het publiek. De andere winnaars in de categorie Color zijn: Silver voor Daisy Schindeler (Corina’s Haarmode; Oostzaan) en Bronze voor Peter Mulder (LUXE Hair; Doetinchem). In de categorie Young Talent won Kim Vermeulen (Change; Venray) Silver en Wouter van Maarseveen (Cosmo; Hilversum) Bronze.

Icons of Hairindustry
Wella organiseerde voor de eerst keer een groots evenement waarin de gasten werden getrakteerd op een reis door het merkenportfolio van Wella The Salon Professional Division of P&G, boordevol inspirerend talent en trends met de Icons on stage.

Hester Wernert Rijn, Ambassador Wella The Salon Professional Division of P&G, trapte af met haar show, Metamorphosis, een samensmelting van haute couture, pret a porter en salonwear. Metamorphosis staat voor inspiratie & transformatie in de breedste zin.

Michael Polsinelli en Shay Dempsey, beiden Global Creative Directors voor Sebastian, presenteerden de collectie voor deze winter, Totemic, geïnspireerd op een creatieve mix van traditionele gebruiken en ambachten van over de hele wereld. De modellen toonden gedurfde, grensverleggende looks met een duidelijke link naar oude culturen. De sieraden die de modellen droegen zijn van het ontwerpersduo Giles & Brother waarmee speciaal voor deze collectie een creatieve samenwerking is aangegaan. Ook is er een preview gegeven van de nieuwe Collection SS 2015 Art of the Dark.

Het team van Sassoon Academy met o.a. Mark Hayes, International Creative Director presenteerde de nieuwe SS 2015 Collection Prairie. Geïnspireerd door de uitgestrekte wildernis van het Amerikaanse Westen, een reis door de dorre woestijnen van Arizona; de wilde open vlakten van Nevada en de rauwe rode aarde van New Mexico… De modellen, geheel gekleed naar het thema, zorgden voor een spetterende show die het publiek niet snel zal vergeten.

Mark van Westerop, Ambassador Wella Professionals en Hairdresser of the Year 2014, kreeg de eer om de avond af te sluiten en trakteerde het publiek op de nieuwe looks van deze winter. Een veranderende wereld vraagt om een nieuw perspectief, wat vandaag wordt gezien als op
het randje is het schoonheidsideaal van morgen. Dit is the Reshape Collection van Wella Professionals.

Deel deze blog