Zo zit dat: alles over PPD-vrije haarverf

PPD-vrij

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat er aangegeven wordt dat haarverf PPD-vrij is. Heb jij last van een PDD allergie? Hoe zit dat nou precies? In deze blog lees je er alles over!

P-fenyleendiamine en allergie

Laten we beginnen bij het begin. PPD staat voor P-fenyleendiamine en wordt aan producten, zoals haarverf, toegevoegd als kleurstof. PPD trekt door de geopende haarschubben in het haar. Daar vormt het samen met waterstofperoxide de gewenste haarkleur. Helaas kan PPD een allergische reactie veroorzaken wanneer het in contact komt met de huid. Dit hoeft niet meteen zo te zijn, je kunt de allergie ook ontwikkelen door veel met PPD in contact te komen. Om de kans op een PPD allergie zo klein mogelijk te houden, is het belangrijk altijd geschikte handschoenen te dragen wanneer je met haarverf gaat werken, zowel tijdens het verven van het haar als tijdens het uitspoelen. Hiermee wordt de kans om een allergie te ontwikkelen verkleint.

Wanneer heb je een PPD allergie?

Waar kun je aan herkennen dat jij of je klant een allergische reactie heeft op PPD? Hieronder noemen wij een aantal symptomen. Voor een sluitend advies raden wij aan altijd contact op te nemen met een huisarts. Een huisarts zal een allergietest uitvoeren om vast te stellen dat het daadwerkelijk om een PPD allergie gaat.

  • Er kan zich eczeem ontwikkelen op de hoofdhuid, handen of bijvoorbeeld de rug.
  • De hoofdhuid kan pijnlijk aanvoelen of gaan irriteren.
  • Er kan jeuk ontstaan, al dan niet in combinatie met kleine rode bultjes.
  • De ogen kunnen rood worden en gaan tranen.



PPD-vrije haarverf

Als vervanger voor de haarkleuringen die PPD bevatten, komen veel merken nu met PPD-vrije haarverf. Dit betekent dat er in plaats van PPD gebruik wordt gemaakt van PTD (Toluene-2,5-diamine sulfaat) of dat er kleurstof van plantaardige afkomst aan toegevoegd is. Deze plantaardige kleurstoffen komen bijvoorbeeld van planten, vruchten en bloemen. Deze worden gedroogd en fijngemalen tot poeder. Dit poeder is de kleurstof voor de haarverf. Let op: Ook al zit er geen PPD in de haarverf, raden wij aan alsnog een allergiezelftest te doen.

Plantaardig of PTD?

Je wilt graag een PPD-vrije haarverf, maar kies je nu voor een plantaardige haarverf of voor een kleuring met PTD? Het grootste verschil tussen deze twee soorten haarverf is dat plantaardige haarverf geen permanente kleuring is. De haarkleur zal dus geleidelijk vervagen. Wil je een PPD-vrije haarverf die wél permanent is? Kies dan voor een kleuring waarbij gebruik is gemaakt van PTD, zoals de haarverf van Elleure Teinture.

Waar koop ik PPD-vrije haarverf?

Bij Haibu hebben wij een groot aanbod PPD-vrije haarkleuringen. Kies bijvoorbeeld voor de haarverf van Elleure Teinture. Deze permanente haarkleuring is 100% vegan en bevat geen PPD. Deze veganistische haarkleuring geeft het haar niet alleen een prachtige kleur, maar verzorgt het haar intensief tijdens het kleurproces. Dit dankzij de speciale formule verrijkt met Meadowfoam oil en vitamine C. Elleure Teinture geeft een natuurlijk en zacht kleurresultaat met een perfecte grijsdekking.

Een ander ingrediënt dat erg agressief kan zijn voor de huid is ammoniak. Royal KIS SoftShades is, naast dat het geen PPD bevat, ook nog eens geheel ammoniavrij. Dit maakt Royal KIS SoftShades ontzettend mild voor het haar en de huid. Deze semi-permanente haarkleuring komt in 25 nuances en is geschikt voor first time coloring, color refreshing, color correction, lowlighting en grey blending.

Ook L’Oréal Professionel komt met een haarkleuring die 100% plantaardig en ammoniavrij is: Botanéa. Botanéa is een semi-permanente kleuring in poedervorm. Door het poeder te mengen met heet water is het mogelijk een breed scala aan tonen te creëren. Dit maakt L’Oréal Botanéa geschikt voor elke klant!

moma-vegan Op=op moma-heart
L'Oréal Pure Indigo Shade 400gr
40%
(€ 81,52   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Geïnspireerd geraakt? Onze klantenservice staat 7 dagen per week klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste producten! Welke ppd-vrije haarverf ga jij proberen?

 

 

 

 

Deel deze blog