Alles wat je moet weten over stijltangen

Alles wat je moet weten over stijltangen

De stijltang is misschien wel de meest bekende stylingtool. De stijltang is perfect voor het creëren van een strakke look, maar de tang kan ook worden gebruikt voor nonchalante waves en zelfs het creëren van krullen! Een echte multifunctionele tool dus. Maar waar moet je op letten wanneer je een stijltang koopt?

Het aanschaffen van een stijltang kan een lastig karwei zijn. Tegenwoordig is er namelijk oneindig veel keuze, en vrijwel iedere stijltang is van goede kwaliteit. Wij kunnen ons dus heel goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom leggen wij jou wat meer uit over de verschillende eigenschappen van stijltangen, zodat jij na het lezen van deze blog precies weet welke stijltang bij jou past!

Waar moet je op letten wanneer je een stijltang koopt

Wanneer je een stijltang wilt kopen, is het belangrijk duidelijk te hebben welke functies jij belangrijk vindt. Wil je een tang waarbij je de temperatuur kunt instellen? Wil je een reguliere stijltang of kies je voor een stoomstijltang? Gebruik je de tang alleen om het haar steil te maken of wil je er ook krullen mee kunnen maken? Zo zijn er nog een aantal dingen waar je jouw keuze op kunt baseren. We bespreken de belangrijkste:

Wat is het verschil tussen keramische, tourmaline of titanium platen?

Een groot verschil tussen stijltangen zit vooral in het materiaal van de platen. Kies je voor keramische, tourmaline of titanium platen? Al deze platen geven hetzelfde effect: prachtig steil haar. Maar wat is dan het verschil?

Het eerst waar je op moet letten is of het om een coating gaat of dat de platen volledig van het materiaal zijn gemaakt. Een coating slijt na verloop van tijd, waardoor het haar sneller beschadigd. Een stijltang met een coating is om deze reden vaak ook goedkoper.

Het verschil tussen stijltangen met keramische, titanium of tourmaline platen is nihil. Het verschil zit hem vooral in de sterkte van de platen, waarbij keramische platen het minst sterk zijn en tourmaline het sterkst.

Professionele stijltangen hebben over het algemeen titanium platen of een combinatie van titanium met keramiek. Dit omdat deze platen te gebruiken zijn op alle haartypen, ook voor dik, stug en kroeshaar, en uitermate geschikt zijn voor langdurig en frequent gebruik.

Welke stijltang past bij welk haartype?

Ieder haartype vraagt om een andere temperatuur om het haar te stijlen. De meeste stijltangen hebben daarom een instelbare temperatuur, zodat de tang precies op jouw haartype kan worden afgesteld. Wanneer dit niet het geval is, is het belangrijk onderstaande informatie in gedachten te houden:

Fijn haar:

  • Temperatuur: 180°C
  • Smalle platen

Dik, stuk en kroes haar:

  • Temperatuur: 220°C
  • Brede platen

Geverfd of beschadigd haar:

Wanneer het haar beschadigd is, raden wij aan het haar niet (zo vaak) te stijlen met een hitte tool. Mocht je dit toch willen doen, let dan op de maximale temperatuur!

  • Temperatuur: 180°C
  • Smalle platen

Stijltang met of zonder stoom

Een nieuwe trend onder de hair straighteners is de stoom stijltang. Deze tang heeft ook warmteplaten, maar in plaats van warmte wordt hete stoom door de platen geblazen. De stoom maakt het haar sneller steil. Daarnaast kunnen bijbehorende verzorgingsproducten maximaal in het haar trekken doordat de hitte de haarschubben opent. Een steam straightener is uitermate geschikt voor droog en beschadigd haar.

In deze blog lees je alles wat je moet weten over een stoomstijtang!

Krullen maken met een stijltang

Wil jij de stijltang ook gebruiken om het haar te krullen? Zorg dan dat je voor een stijltang kiest waarbij de hoeken zijn afgerond. Dit zorgt namelijk voor een meer ronde krul in het haar. Wil je echt mooie krullen creëren, kies dan gewoon voor een krultang of krulset. Wil je weten waarom? Lees de blog waarin wij uitleggen waarom je beter niet je stijltang kunt gebruiken om het haar te krullen.

Dit is de juiste manier om een stijltang te gebruiken

Wanneer je de stijltang niet op een goede manier gebruikt, kan het zijn dat je het haar beschadigd. Om dit te voorkomen is het belangrijk je bewust te zijn van de volgende stijltangfouten. Klik hier en lees wat de meest gemaakte stijltangfouten zijn!

Shop de populairste stijltangen van dit moment!

moma-heart
L’Oréal Steampod 4.0
5%
(€ 330,94   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
CHI Stijltang G2
41%
(€ 99,00   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

moma-heart
Wahl Moser Cerastyle Pro Straight zwart 24mm
7%
(€ 42,69   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Max Pro Stijltang zwart XS
(€ 23,84   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis
moma-heart
Babyliss Stijltang Nano Titanium 25mm
26%
(€ 46,50   incl. btw)
moma-check-mark Morgen in huis

Deel deze blog